niedziela, 5 września 2010

ŻURAWINA - naturalny antybiotyk, antyoksydant. Na cholesterol, nerki, trawienie i odporność . Właściwości, działanie. Przepisy na przetwory



Wystarczy tylko 1 łyżka 1 raz dziennie aby otrzymać wystarczającą ilość antyoksydantów. Nalewka zawiera m.in. żurawinę




ŻURAWINA: bardzo silny antyoksydant, który zawiera fitozwiązki zapobiegające przyklejaniu się bakterii do błon komórkowych. Wykorzystywana w profilaktyce chorób nerek, dróg moczowych, wrzodach żołądka, stanów zapalnych zębów i jamy ustnej. Zwalcza wirusa opryszczki. Działa jak probiotyk i odbudowuje dobrą mikroflorę.

2 komentarze:

  1. Koleżanka mi mówiła że żurawina pomaga jej przy zapaleniu pęcherza czy to prawda?

    OdpowiedzUsuń
  2. Prawda, bo ma właściwości antybakteryjne, warto też zainteresować się pokrzywą, która także dobrze wpływa na nasz układ moczowy. Szukaj preparatów łączących oba te składniki np. żurascin uro.

    OdpowiedzUsuń